~:Hemma:~

Då var man hemma i Umeå, resan gick bra, de va halkigt ute men Conny körde så de gick bra. Hade en riktigt trevlig resa, de går nog inte att få en dålig resa med en så fin kille i bilen.

Polisen stoppa oss så han fick en ordentlig böter, men men... sådan är lagen. Han körde på tok för fort, bara tur att han inte misste körkortet. Fast ena polisen hade sagt att de va de roliaste som hänt under deras dag, inte varje dag man får jaga en som kör så fort i Oslo.


Nu ska jag lägga mig och sova, så ska jag försöka träffa massa kompisar imorgon. Längtar så mycke efter alla.


Hemfärd


Nu är de inte många timmar tills vi ska sätta oss i bilen och fara till Umeå.
Om jag får gissa blire ca 2.00 som vi far.
Kommer vi oss inte iväg så springer jag....

                                               OSLO - UMEÅ   

Skulle handla vinter däck idag. Vi börja med att kolla Finn.no och ringde lite där, sen for till till något företag och skulle köpa dom där. kl. 14.15 fick vi en kölapp, där satt jag till kl. 19.30. Conny är fortfarande kvar, stackarn.
Alla skulle ha vinterdäck idag, de va första snön och de finns ingen lag på när vinter däck ska på i Norge, om inte väglaget kräver det. Så alla fick panik och lämna in sin bil idag.
De var en serie krock i Drammen med två skadade och kön stod stilla i timmar, inte ovanligt för norskar,dom verkar ju gilla att köa. körar jämnt.

Ska bli kul att komma hem, läääängtar så himla mycke.


.

Halloween stäming blir till julstämming
f   


Jag ser de snöar, jag ser de snöar de va väl roligt Hurra, nu blire vinter,
nu blire vinter som jag har hoppats Hurra :)


Det var så härligt att vakna i morse och kolla ut genom fönstret och se att de snöa.
Då förstod jag också varför de ha varit så mycke prat om att vi måste ha vinter däck nu då vi far hem.
Snön tog över mycke av halloween stämningen och blev mer julstämning.

Har suttit i soffan nu på morgonen och försökt hitta lite inperation för Tema bröllop: Halloween.
De som är så kul med tema bröllop är att de finns så mycke...

,.,


Snart ska jag och Conny fara och köpa vinterdäck och byta olja så att vi kan köra hem säkert.


Ha en fin dag


pank,panik & resfeber

Nu har jag börjat packa, de är mycke jag vill ha med mig. Jag har inte planerat att köpa så mycke nu när jag är iväg.
Har slitit hela dagen med att jag inte har haft några pengar. Att vara pank kan verkligen ge en panik. Ännu mer när man bor i ett så dyrt land som Norge. Allt kostar mycket.
Ex. enkel biljett till och från jobbet 24+24kr(fast köper man biljetten på bussen blir det 34 +34kr), lunch ca 50 kr (beror lite på vad man äter) , så en hundra lapp säger bara swisch....tack och lov är lönen högre här.
Det som också händer då jag är pank är att jag vill ha ALLT,...åh vad bra de skulle vara att ha den där, och den där skulle jag verkligen behöva just nu. De är verkligen en pina när man ser den där jätte fina tröjan som de bara finns 2 kvar av och man vet att den inte går att lägga undan i 1vecka...men men...

Alla som känner mig vet hur viktig mat är för mig när jag blir hungrig, jag kan inte sluta tjata om mat, jag får ont i magen och blir jätte grinig. Jag vet om de själv men de finns inte så mycke jag kan göra..så nu har vi kommit överens om att göra en matlista med masor av altenativ på mat, så att när man blir hungrig, och allt bara står stila av vad man vill äta, kan man bara kolla på den och välja nått, sen laga de :) Har inte gjort listan än så idag blev de MC donalds.

Det blev ingen luch idag ,så de v en snabb lösning, och just efter kl.1 fick jag fara från jobbet för att jag verkade så deppad så dom tyckte att jag inte skulle vara kvar, sen var de ganska många på jobbet och inte så mycke folk.. De har varit mycke bråk på sistone och jag tror att de ha gjort att jag var helt slut idag.

Jag ser verkligen fram emot att komma hem.

Nu ska jag fortsätta att packa... har inte änns packat hälften, försöker tänka ut vad jag ska ha på mig om de blir något Halloween party, vilket jag hoppas att de blir.


Från de ena till de andra...
De skulle vara rätt häftigt med ett Halloween bröllop.
Finns mycke kusliga saker man skulle kunna blanda med vackra.

.


Godmorgon världen

.

God morgon.
Snart måste jag slänga mig i väg till jobbet, känner inte speciellt stor pepp nu, ska fara och jobba på Sjöbergsblomster på Tveita( den största butiken i den kedjan) men vem vet de här kanske blir den bästa dan i mitt liv...eller inte. 

Jag ska fara hem  imorgon känns otroligt kul.
Längtar efter alla där hemma.
Det är ca 100 mil här ifrån och till Umeå. Lååångt.
Det kan nog bli ett litet äventyr, något borde ju hända under dom milen.
Blir jag uttråkad får jag väl pugga lite. Jag kunde aldrig tro att de kunde vara så kul att plugga på distans, men han man valt rätt sak så blir de kul och intressant.


Halloween snart i år

..

Jag (Djävulen) & Carola (Ängel)


Jag hoppas verkligen att Halloween blir lika bra i år som -06.
De blev kanske inte årets största party,men de var ett riktig kul party.

Ska fara hem och vara hemma under halloween.
Hoppas på mycke spökande och läskiga  halloween stilar.

..


SAKNAD

Den jag kommer att sakna mest är Jessica ,hoppas verkligen att hon har de bra i Tyskland.
Känns riktigt tråkigt att hon inte är där när jag kommer hem.Mamma och Pappa har nu get bort mitt rum till min bror, så jag har inte längre något hem i Umeå, och min bästa vän har lämnat landet...jag kan visseligen inte klandra henne, jag gjorde ju desamma.De saknas lätt något när man bor i lilla Umeå. Vill se något annat eller bara inte fastna. Min dröm haraldrig varit att jobba på en matvarubutik som dom flesta i Umeå gör.
Inte för att de kanske är något dåligt, men jag vill bli något stort och få lite livs erfarenhet.


Hade


Mina mål

  • Bli fullt utbildad och väl betald bröllopskoordinator.
  • Resa jordenrunt.
  • Bli butiks chef.... ser snyggt ut i papperna
  • Köpa en större lägenhet
  • Ta fagbrev
  • Köpa en chihuahua
  • Skaffa en egen dator
  • Tatuera mig...halva ryggen.

Jag tror jag ska sluta du innan de går över styr...


BRÖLLOPS KOORDINATOR


.


De känns så skönt att ha ett mål, veta att jag har tagit första steget.
Var på kursen tidigare den här månaden, den gav mig grunden till en bröllops koordinators tänkande, kan man säga sen är det själklart upp till mig hur jag vill gå till väga.
Jag gar bröja prata med olika människor för att kunna få en hum hur norska bröllop går till under vigselakten och mottagningen m.m. De finns ganska många delar av vigseln som inte är de minsta likt våran, ex. så sitter brudparet under största delen av vigseln.
några tjejer från kursen och jag.

Jag känner att de är väldigt bra att jag är i Oslo just nu och inte i lilla Umeå. Det finns så mycket större utbud här att få chansen att göra ett riktigt stort bröllop, för än de någon stans de finns pengar att hemta så är det här.

....men många gånger har de slagit mig "vad fan gör jag här?jag har ju alla vänner där hemma,min familj, alla jag känner." ...sen har jag vaknat till och den övervinnande tanken har alltid slagit mig "Här har jag ett jobb, en underbar pojkvän(L) griskatt och en tokig, ibland illa luktande men snäll Mattias :)... De kan man ju faktiskt inte missa,man vet ju aldrig när man vaknar upp och inte är kvar här.Välkommen till min nya blogg!

Jag tänkte att jag skulle göra som alla andra...å blogga.
Vem vet de kanske är nått för mig..  

RSS 2.0